Autor |
Wiadomość |
izqa93
|
|
Ile można przytyć na takiej diecie.. |
|
Od maja siedzę u koleżanki, której mama ma pensjonat i restaurację w Zakopanem.
Serwują mi tu "solidną dietę" i zastanawiam się ile można przez nią przytyć.
Po paru tygodniach zaokrągliłam się, ale jak zauważyła koleżanka w ładny sposób, więc wcal nie chcę przechodzić na dietę, jem do syta tym bardziej, że zaokrągla ją mi się biodra i piersi, a jedzenie jest przepyszne
Koleżanaka mi cały czas dogadza - jedzenie jest pyszne i darmowe i do woli - ona mówi, że nie muszę się przejmować dietą bo wyglądam lepiej z dodatkowymi kg, sama również uważam, że całkiem nieźle wyglądam, ale czy możecie ocenić ile można utyć na takiej diecie i ile to może być kalorii - średnio dzień wygląda tak:
Śniadanie do łóżka ok 8 rano - kilka kromek z masłem wędliną, smalec wiejski, czasem kiełbaski lub jajecznica z kilku jajek na boczku i jescze drożdżóki, a do picia kawa, kakao.
Zwyklę drzemię póżniej jeszcze 2-3godz. lenię wie w wakacje wiem
Koło 12 - ciastka i kawa np. 2 kawałki sernika + kremówka, czasem jeszcze jakiś torcik z galaretką
Obiad 14-15:00 - dostaję porcję na użych talerzach, tłuste potrawy - zwykle kawał lub 2 mięsa (200-300g) w sosie + frytki + np sałatka w majonezie + zupa typu rosół z furą makaronu.
Przed kolacją zwykle jeszcze jakaś pizza, kebab lub 2 + lody.
Kolacja 18-19:00 typu kopiaty talerz mięsa z makaronem w gęstym sosie lub 5-7 naleśników z serem
Do tego w między czasie jakieś przekąski jak snickersy, lody, kawy deserowe, gofry lub czekolada czy słone orzeszki + słodkie napoje + piwo.
(w ilościach zwykle po pare sztuk lub kilka gałek - po prostu do syta)
|
|
Nie Sie 01, 2010 15:30 |
|
|
Reklama
|
|
Nie Sie 01, 2010 15:30 |
|
|
DeLir12
|
|
|
Myślę, że warto doradzić się jakiegoś speca w tym temacie.
_________________ Epoka zwłoki, półśrodków, łagodzenia i wyciszania, przekładania na później, zbliża się do końca. Rozpoczyna się epoka stawiania czoła konsekwencjom. |
|
Nie Lut 11, 2018 21:31 |
|
|
wwojtas7
|
|
|
Moim zdaniem warto się w tego typu tematach doradzić specjalisty z danej dziedziny... To jest naprawdę dość dobre i sensowne rozwiązanie
_________________ Kto czyta książki, żyje podwójnie. |
|
Sob Lut 24, 2018 11:26 |
|
|
user
|
|
|
Dużo jest tego w internecie. Wystarczy użyć przeglądarki i trochę poszukać.
_________________ pierwsze pięćdziesiąt lat życia jest tekstem, a reszta - komentarzem |
|
Sob Lut 24, 2018 18:50 |
|
|
Andzelik92
Zaglądacz
|
|
|
|
Wszystko można jeść w rozsądnych ilościach, nawet pizze ) A swoją drogą jak ktoś z Was jest z Warszawy to polecam tę pizzerie w Warszawie - http://www.trattoriarucola.pl/ Mają prawdziwą włoską pizze Znacie może jeszcze jakieś inne dobre włoskie restauracje w Warszawie? Chętnie odwiedzę też nowe miejsca
|
|
Pon Lip 30, 2018 15:29 |
|
|
nienastolatka
Zaglądacz
|
|
|
|
No, pizza to na pewno do dań dietetycznych nie należy. Jest bardzo tucząca.
Najbezpieczniej jeść warzywa i owoce.
Jak chcecie się zdrowo odżywiać, to zajrzyjcie sobie na ten sklep ze zdrową żywnością:
https://staropolskagaleriasmaku.pl/
Galeria Orkana
Ul. Władysława Orkana 6
20 - 504 Lublin
tel. 665 265 500
|
|
Pon Sie 06, 2018 15:14 |
|
|
Renka
|
|
|
|
Chciałabym móc tak przytyć jednak mam taką przemianę materii, że po prostu się nie da. W dodatku uwielbiam jeść. Nawet mam swoje ulubione miejsce, do którego czasem przychodzimy ze znajomymi. To restauracja Bubbles Bar w Warszawie. Jest tu bardzo miło i przyjemnie się degustuje zarówno ich wyszukane potrawy, jak i szampańskie bąbelki.
|
|
Pią Wrz 07, 2018 16:59 |
|
|
beata19
Rozgadana
|
|
Re: Ile można przytyć na takiej diecie.. |
|
|
|
Od maja siedzę u koleżanki, której mama ma pensjonat i restaurację w Zakopanem.
Serwują mi tu "solidną dietę" i zastanawiam się ile można przez nią przytyć.
Po paru tygodniach zaokrągliłam się, ale jak zauważyła koleżanka w ładny sposób, więc wcal nie chcę przechodzić na dietę, jem do syta tym bardziej, że zaokrągla ją mi się biodra i piersi, a jedzenie jest przepyszne
Koleżanaka mi cały czas dogadza - jedzenie jest pyszne i darmowe i do woli - ona mówi, że nie muszę się przejmować dietą bo wyglądam lepiej z dodatkowymi kg, sama również uważam, że całkiem nieźle wyglądam, ale czy możecie ocenić ile można utyć na takiej diecie i ile to może być kalorii - średnio dzień wygląda tak:
Śniadanie do łóżka ok 8 rano - kilka kromek z masłem wędliną, smalec wiejski, czasem kiełbaski lub jajecznica z kilku jajek na boczku i jescze drożdżóki, a do picia kawa, kakao.
Zwyklę drzemię póżniej jeszcze 2-3godz. lenię wie w wakacje wiem
Koło 12 - ciastka i kawa np. 2 kawałki sernika + kremówka, czasem jeszcze jakiś torcik z galaretką
Obiad 14-15:00 - dostaję porcję na użych talerzach, tłuste potrawy - zwykle kawał lub 2 mięsa (200-300g) w sosie + frytki + np sałatka w majonezie + zupa typu rosół z furą makaronu.
Przed kolacją zwykle jeszcze jakaś pizza, kebab lub 2 + lody.
Kolacja 18-19:00 typu kopiaty talerz mięsa z makaronem w gęstym sosie lub 5-7 naleśników z serem
Do tego w między czasie jakieś przekąski jak snickersy, lody, kawy deserowe, gofry lub czekolada czy słone orzeszki + słodkie napoje + piwo.
(w ilościach zwykle po pare sztuk lub kilka gałek - po prostu do syta) |
To zależy od przemiany materii.
|
|
Wto Lis 20, 2018 21:24 |
|
|
lonek4
|
|
|
|
jest dosc sporo restauracji
|
|
Wto Sty 29, 2019 12:09 |
|
|
iwona25
|
|
|
|
Hej
Jestem z natury bardzo szczupłą osobą i chciałabym troszkę przytyć. Czy mogłybyście mi doradzić, jak przybrać na wadze, ale w zdrowy sposób? Z góry dziękuję!
|
|
Sro Maj 29, 2019 13:10 |
|
|
Piniakolada
Rozgadana
|
|
|
|
Od kiedy częściej jadam pizzę, nawet do kilku razy w tygodniu, zrzuciłam kilka kilogramów. Zatem nie mogę się zgodzić, że pizza jest tucząca, bo jestem dowodem na to, że tak nie jest. Spróbujcie choć przez miesiąc zrezygnować z potraw jakie dotychczas jedliście. Zmieńcie swoje przyzwyczajenie, talerze pełne ziemniaków, mięs zalanych sosem. Jestem pewna, że jeśli tylko zachowacie umiar, to jedząc pizzę schudniecie. No chyba, że do tego będziecie jeść słodkości, a to zdecydowanie odradzam. Tak samo, jak słodkie napoje. Gdybyście chcieli spędzić miły wieczór, zaproście rodzinę do Pizza Dominium w Wraszawa Ursus https://www.pizzadominium.pl/lokale/warszawa-ursus albo zamówcie jedzenie do domu. Uważam jednak, że to nie to samo. Dużo sympatyczniej jest, kiedy możemy wyjść do lokalu. Po kolacji zawsze możemy przejść sie na spacer. Miło spędzić poza domem czas. Sam lokal przybliża gości do urokliwych Włoch. Na ścianach są powieszone zdjęcia przedstawiające urokliwe Włochy. Jeśli jeszcze nie jedliście pieroga Calzone, takiej nieco innej pizzy, koniecznie spróbujcie, jest mega pyszna.
|
|
Wto Cze 11, 2019 19:14 |
|
|
gorsky12
|
|
|
|
Są fajne stronki i apki, np. Fitatu, na których obliczysz sobie kaloryczność. Mają już nawet wprowadzone konkretne produkty i obliczysz, tak pi razy oko, ile wyszło Ale takie odstępstwo, na kilka dni, wydaje mi się okej Brzmi to lepiej niż moje męskie wyprawy na których jedynym zdrowym produktem, jaki jem jest zupa szpinakowo brokułowa liofilizowana. Więc - bez spiny
|
|
Czw Paź 10, 2019 08:57 |
|
|
Ajwar
|
|
|
|
Dzięki za polecenie, na pewno zerknę na tę apkę. Staram się zdrowo odżywiać, ale wiadomo różnie to wychodzi. Teraz chcę wprowadzić zupy krem - mam wrażenie, że to bardzo zdrowe np. zupa krem z selera naciowego o taka: https://vitamoc.pl/blog/przepisy/seler-naciowy-przepisy-na-soki-koktajle. Wydaje mi się, że to dobry sposób na włączenie w dietę warzyw, bo tak ogólnie nie przepadam za nimi
|
|
Sro Paź 30, 2019 11:49 |
|
|
beata19
Rozgadana
|
|
|
|
Oj, taka dieta może być niestety zgubna dla zdrowia. Co z tego że ładnie się zaokrąglisz jak odskoczy Ci cholesterol i nabawisz się cukrzycy. Owszem, warto jeść regularnie i jeśli nie trzeba nie stosować diet odchudzających ale bez przesady. Swoją drogą nie wierzę, żebyś jadła tyle co piszesz,przeciętna osoba by zwymiotowała lub nie była w stanie się ruszyć.
|
|
Sob Lis 09, 2019 00:09 |
|
|
ramosia
^^Specjalistka
|
|
|
|
Dziękuję Wam dziewczyny za te porady! Teraz jestem w trakcie treningów i musze zrzucic kilka kilogramow od nowego roku chce zaczac diete. Sporo sie dowiaduje teraz na temat zywienia np. z artykułu https://kochamkawe.pl/8-prostych-sposobow-na-parzenie-kawy-w-5-minut/ dowiedzialam sie jak dobrze parzyc kawe w 5 minut. Niby wydaje się to proste, ale nie do konca. Ciekawe czy Wy dobrze robiliście do tej pory ulubione kawusie?
|
|
Nie Gru 22, 2019 18:12 |
|
|
azdani
^^Profesjonalistka
|
|
|
Wto Sty 14, 2020 11:19 |
|
|
Odetta89
Zaglądacz
|
|
|
|
Ojj powiem szczerze, ze że moze być dużo kalorii, zwłaszcza jak sa frytki. ja jestem za normalnym jedzeniem, byle by było zbilansowane plus ćwiczenia. posiłow powinoo byc 5. ja np dizsiaj zjadłam sobie na obiad sałątkę gyros z ketchuperm z Kotlina plus pieczywo pita
|
|
Wto Mar 31, 2020 21:30 |
|
|
walter
Rozgadana
|
|
|
|
zależy ile jesz i jak długo, ile spalasz - na oko nikt nie oceni, za dużo zmiennych
|
|
Czw Kwi 09, 2020 16:41 |
|
|
anitenka
|
|
|
|
Taka "dieta" nie jest niestety zdrowa. To dietetyk powinien Ci ułożyć jadłospis tak, żebyś mogła przytyć ale z głową. Ja kiedyś korzystałam z takiej pomocy, zamówiłam catering dietetyczny własnie żeby przytyć. Dostałam odrobinę więcej kalorii, inne posiłki, ale mimo to nadal zdrowe. Myślę, że tędy droga.
|
|
Czw Maj 14, 2020 09:20 |
|
|
Odetta89
Zaglądacz
|
|
|
|
Ale nie kumam, chcesz przytyć, czy zastanawiasz się nad przytyciem.? Bo się boisz że będziesz mieć nadwagę ? Nie wiem ja to takich problemów nie mam. Jak już to prostu ide pobiegać, zreszta w ogóle trenuję plus dieta pudełkowa Fit Fragola, która bardzo polecam. ze względu na na orawde dobrze zbilanoswane posiłki. Przed zakupem wybieraszs sobie kaloryczność, jaką musisz dostarczyc organizomowi i zamawiasz
|
|
Wto Cze 02, 2020 11:11 |
|
|
Martyneczka88
|
|
|
|
|
|
Ale nie kumam, chcesz przytyć, czy zastanawiasz się nad przytyciem.? Bo się boisz że będziesz mieć nadwagę ? Nie wiem ja to takich problemów nie mam. Jak już to prostu ide pobiegać, zreszta w ogóle trenuję plus dieta pudełkowa Fit Fragola, która bardzo polecam. ze względu na na orawde dobrze zbilanoswane posiłki. Przed zakupem wybieraszs sobie kaloryczność, jaką musisz dostarczyc organizomowi i zamawiasz |
Hej widziałam ich diety. Fajnie, że działaja nie tylkow Warszawie, ale tez w różnych miastach w PL. A jaką masz dietę ? ja mam sportową 1800 kcal
|
|
Sro Cze 03, 2020 09:40 |
|
|
Lara72
|
|
|
|
Jeżeli interesuje Cię właśnie ów problem to pamiętaj, iż znam miejsce, gdzie powinnaś dowiedzieć się o wiele więcej bardzo wartościowych informacji na ten temat. Polecam jak tylko znajdziesz czas ponieważ faktycznie warto według mojej oceny - http://w-kuchni.pl .
|
|
Czw Lip 02, 2020 15:04 |
|
|
ola156247
Zaglądacz
|
|
|
|
Oj dieta rzeczywiscie niezbyt zdrowa Nawet jeśli nie przeszkadza Ci tycie, warto zastanowić się jaki to bedzie miało wpływ na Twoje zdrowie Ja bym trochę przystopowała I na pewno więcej ruchu!
Chociaż nie chcę wyjść na hipokrytkę, bo odkąd znalazłam przepis na przepyszną zapiekankę: zapiekanka makaronowa z kurczakiem i pieczarkami - https://kulinarneeprzygody.blogspot.com/2020/06/zapiekanka-makaronowa-z-kurczakiem-i.html, ląduje ona na moim talerzu praktycznie codziennie xD
|
|
Pon Lip 06, 2020 10:05 |
|
|
Marzena21
|
|
|
|
Gdy chciałbyś się douczyć na niniejszy temat więcej to radzę zajrzeć sobie na stronę - https://arturtopolski.pl/ . Według mnie w tym miejscu znajdziesz najpotrzebniejsze informacje w nawiązaniu do owego tematu. Według mnie centrum solidnej wiedzy.
|
|
Sro Lis 18, 2020 19:43 |
|
|
Kubson
Rozgadana
|
|
|
|
Tylko że nieprawidłowo przeprowadzona dieta może być dla Was bardzo groźna. Znam osoby, które doprowadziły się do stanu, w którym miały objawy opisane w https://ktomalek.pl/blog/zawroty-glowy-przyczyny-i-leczenie/w-865 Właśnie dlatego zawsze powinnyście zwracać uwagę na to, by żywić się racjonalnie.
_________________ materiał promocyjny |
|
Sob Lis 21, 2020 18:52 |
|
|
Reklama
^^Profesjonalistka
|
|
|
Sob Mar 06, 2021 13:46 |
|
|
amela90
Zaglądacz
|
|
|
|
Jeśli chcesz przytyć bądź schudnąć, to musisz wybrac dietę dopasowaną do swoich potrzeb. Każdy ma inne oczekiwania względem takiej diety. Najlepiej skorzystać z porównywarki cateringów: https://cateromarket.pl/catering-dietetyczny/poznan Mam nadzieję, że uda ci się osiągnąć cel. Powodzenia!
|
|
Wto Kwi 27, 2021 14:58 |
|
|
elf
Rozgadana
|
|
|
|
Jeżeli faktycznie chcesz przytyć, to po prostu zwiększ liczbę kalorii, które spożywasz codziennie. Wtedy na pewno zyskasz parę kilogramów więcej. Dodatkowo, tutaj https://www.bee.pl/12148-kosmetyki-dla-dzieci-noworodkow-i-niemowlat możesz zakupić wiele ciekawych i zdrowych produktów i nie tylko, które warto dodać do swojej diety, żeby była bogata w potrzebne witaminy i minerały.
|
|
Pią Mar 18, 2022 23:12 |
|
|
KaLi1782
^^Profesjonalistka
|
|
|
|
Wiam,poszukuje skutecznego cateringu dietetycznego,ktory pomoze mi zrzucic zbedne kilogramy. Zalezy mi na tym,by wrocic do starej wagi. Niestety mam malo czasu na gotowanie przez prace zdalną i opiekę nad dziecmi. https://dietyzchatki.pl/gdynia/ Co o tym sądzicie? Czy catering jest dobrym pomysłem w moim przypadku?
|
|
Czw Mar 24, 2022 00:36 |
|
|
winback
^^Profesjonalistka
|
|
|
Pon Cze 06, 2022 00:58 |
|
|
winback
^^Profesjonalistka
|
|
|
Wto Lip 05, 2022 23:04 |
|
|
winback
^^Profesjonalistka
|
|
|
Pon Wrz 05, 2022 23:35 |
|
|
winback
^^Profesjonalistka
|
|
|
Nie Paź 02, 2022 00:29 |
|
|
winback
^^Profesjonalistka
|
|
|
Czw Lis 03, 2022 10:29 |
|
|
winback
^^Profesjonalistka
|
|
|
Sob Gru 03, 2022 05:23 |
|
|
winback
^^Profesjonalistka
|
|
|
Czw Lut 02, 2023 05:40 |
|
|
winback
^^Profesjonalistka
|
|
|
Sro Mar 01, 2023 23:15 |
|
|
zak34
|
|
|
|
Każdy w swoim czasie był zakochany w słodyczach, a szczególnie w czekoladzie, która dzialiła sie najczęściej na zwykłą - mleczną i na białą. Ta biała sam twierdze, że jest strzałem w dziesiątke od zawsze kocham tą czekolade i śmiem twierdzić, że jest moim najlepzym słodyczem. Możecie poczytać o tym sobie tu https://xn--biaaczekolada-yhc.pl/ . Co myślicie?
|
|
Pią Maj 24, 2024 17:20 |
|
|
jurko
|
|
|
|
A pozwalacie sobie na czekoladę podczas diety?
|
|
Sro Lip 03, 2024 11:17 |
|
|
Reklama
|
|
Sro Lip 03, 2024 11:17 |
|
|
|